Eğer uzaktan çalışabiliyorsanız, neden tamamen farklı bir yere taşınmıyorsunuz?

Eğer uzaktan çalışabiliyorsanız, neden tamamen farklı bir yere taşınmıyorsunuz?

Eğer uzaktan çalışabiliyorsanız, neden tamamen farklı bir yere taşınmıyorsunuz?

Uçsuz bucaksız mavi bir sahil şeridiyle çevrili ve gür yeşilliklerle süslenmiş Türkiye gerçekten şanslı bir ülkedir. Güneşte sırılsıklam kumların uçsuz bucaksız uzantıları ve dağlarda gizlenmiş görkemli saklanma yerleri ile - taşraya ya da sahile taşınmanın bu kadar çekici olmasına şaşmamalı.


Yaşanan salgın hastalıklar ve boğucu metropol yaşam zemininde, ağaç ve deniz değişiklikleri giderek daha popüler hale geldi. İnsanlar şimdi her zamankinden daha fazla eşyalarını toplayıp yeni bir maceraya atılmayı düşünüyorlar.


Çoğumuz günlük rutinlerimizde, özellikle de çalışma, işe gidip gelme ve yaşama şeklimizde muazzam bir değişim gördük. Haftada beş gün ofiste çalışmaktan uzaklaşmak, bazıları için evimizin rahatlığında iyi – hatta daha iyi – çalıştığımızı ortaya çıkardı. 


Doğal olarak bu şu soruyu gündeme getiriyor: eğer uzaktan çalışabiliyorsanız, neden tamamen farklı bir yere taşınmıyorsunuz? Belki de bolca alana, daha uygun fiyatlı bir eve veya tamamen yeni bir huzur ve sükunete sahip olabileceğiniz bir yere.


Ancak bu tür büyük yaşam değişikliği herkes için doğru bir karar değildir. Temiz kır havası ne kadar çekici olursa olsun, gerçek şu ki, bir ağaç ya da deniz değişikliği mutlaka uzun bir tatil değildir.


Peki sizin için uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız?


Başlangıç ​​noktası olarak, eşyalarınızı toplayıp taşınmadan önce konum seçeneklerinizi dikkatlice araştırmanız önemlidir. Başlamak için iyi bir yer ve mevcut olan olanakları düşünmelisiniz. Örneğin, okulların, sağlık hizmetlerinin ve süpermarketlerin yakınlığını düşünün. Ayrıca, deniz kenarında veya tepelerde gizlenmiş konumunuzun ilgi alanlarınızı takip etmek için bir araç sağlayıp sağlamadığını öğrenin.



Ek olarak, hem hava durumu hem de mevsimler boyunca sayı değişimleri hakkında doğru bir fikir edinmek için yıl boyunca çeşitli zamanlarda en sevdiğiniz deniz veya ağaç değişim yerini ziyaret etmek iyi bir fikirdir. Örneğin, turistik yerler yaz aylarında hareketli ve aşırı kalabalık olabilir ve daha soğuk aylarda neredeyse ıssız olabilir. 


Uykulu bölgesel kasabalar, şirin kıyı cennetleri ve sessiz kırsal kesimler hızla popülerlik kazanıyor. Çantalarınızı toplayıp şehir hayatını arkanızda bırakmak cezbedici olsa da buna başlamadan önce büyük resmi düşünmek önemlidir.