Bir taş ev inşa etmenin artıları ve eksileri

Bir taş ev inşa etmenin artıları ve eksileri

Bir taş ev inşa etmenin artıları ve eksileri

Kaleleri, Tapınakları, Partenon'u, Kolezyum'u ve hatta Mısır Piramitlerini düşünün; bu yapıların ortak noktası nedir? Evet, bunların hepsi taştan yapılmış! Bu nedenle taş, insanlık tarafından kullanılan en eski yapı malzemelerinden biri olarak adlandırılmaktadır. Antik çağda taş evler, doğal afetlere ve insan istilacılarına karşı daha güçlü bir kale için inşa edilmiştir. Taş inanılmaz derecede dayanıklıdır ve bu antik yapıların bugün hala ayakta olması bunun kanıtıdır.


Şu anda, taş evler hala sürdürülebilir yaşam için en uygun seçeneklerden biri olmaya devam ediyor. Birçok ev sahibi, diğer ev inşaat malzemelerine kıyasla bir taş ev inşa etmeyi düşünüyor. İnşa etmeyi düşünüyorsanız bazı avantaj ve dezavantajlar şunlardır:


Artıları


Sürdürülebilirlik


Taş doğal bir yapı malzemesidir onu yapmak için başka bir kaynağa ihtiyaç duymaz. Bu tek başına onu çok çevre dostu yapar.


Dayanıklı


Yapıya uygun bir taş seçildiğinde suya, ateşe, rüzgara ve tipik olarak bir evi etkileyen diğer doğal faktörlere karşı dayanıklıdır. Küflenmez ve bir yapıya saldıran termitlere veya haşerelerin çoğuna eğilimli değildir. Temel olarak, taş hasarsızdır.


Düşük bakım


Bir taş ev zamanla bile kapsamlı bakım gerektirmez. Uzun vadede sadece minimum temizlik gerektirir ve görünümü ve kalitesi aynı kalır.


Konforlu yaşamı teşvik eder ve düzgün bir şekilde yalıtılırsa bir evdeki sıcaklığın verimli bir şekilde düzenlenmesine yardımcı olur, kışları nispeten sıcak tutar ve yazları iyi havalandırılır. 


Estetik çekicilik


Taşlar birçok farklı tasarımda gelir ve üzerinde çalışmanın birkaç yolu vardır. Sadece ev tasarımı gereksinimlerinize uyacak doğru taş malzemeyi seçmek mesele.



EKSİLERİ


Pahalı – bir taş ev inşa ederken karşılaşılması gereken en zorlu faktör, taş malzemenin ve inşaatının maliyetidir.


Uzman müteahhit – bir taş ev inşa etmek son derece özel beceriler gerektirir. Uzman müteahhitler de ucuza gelmiyor.


Daha uzun inşaat süreci - Özel ev gereksiniminiz için en iyi taşı seçme süreci çok önemlidir. Taş ağır bir yapı malzemesidir, özel bakım ve kullanım gerektirir. Ayar yaparken de hassasiyet önemlidir. 


Tuğla ve ahşap evler güzel ve işlevsel bir ev için harika seçenekler olsa da, taş evler üçünden daha iyi bir seçenek olmaya devam ediyor. Ahşap değilken taş geri dönüştürülebilir. Ahşap bir ev haşere istilasına eğilimlidir. Ahşap, evinizin yapısını etkileyebilecek soğuk havalarda genişler.



Modern bir tuğla veya betonarme ev ise...


Tuğla ve betonarme evler estetik olarak çekicidir, ancak bakımı oldukça zordur. Örneğin küflenmeye ve aşınmaya eğilimlidir. Düzensiz şekilli tuğlalarla uğraşmak zor olabilir. Hem zaten o da ucuza gelmiyor. 



Bir taş ev inşa etmenin artıları, eksilerinden çok daha ağır basar. Taş inşa edildiğinde pahalı olabilir, ancak bakım maliyetine ve ömrüne bakarsanız önemli ölçüde ekonomik olacaktır. Sürdürülebilirliğin büyük bir gereklilik haline geldiği günümüz dünyasında taş ev enerjiyi ve Dünya'nın kaynaklarını korumaya yönelik bir adımdır. Her iki durumda da bir taş ev kesinlikle akıllıca bir yatırımdır!